Specialist in het bestrijden van schimmels door condensatie

Schimmel bestrijden

De hardnekkige en verwoestende huiszwam vergt een speciale behandeling van heel de woning. De gewone vochtschimmels en zwammen daarentegen zijn makkelijker te bestrijden. Hier volstaat het om blijvend de oorzaken van condensatie en vochtige muren te behandelen.

schimmelbestrijding is nodig

Ventilatie voorkomt condensatie

Regelmatig de vensters openzetten is geen aangewezen vorm van ventilatie omdat hierbij te veel warmte en energie verloren gaat. Speciaal voor de schimmelbestrijding heeft Aquality Protect een intelligent ventilatiesysteem ontwikkeld dat aangepast wordt aan elke concrete situatie. Dankzij deze gecontroleerde ventilatie verdwijnen de condensatie en de schimmels of zwammen die eraan gelinkt zijn.

schimmel bestrijden

Schimmelvorming bij de bron aanpakken

Vaak behelpt men zich met allerlei middeltjes om schimmels en zwammen te bestrijden door de luchtvochtigheid in huis tijdelijk naar beneden te halen. Luchtontvochtigers en vochtvreters zijn er enkele van. Dergelijke ontvochtigers vormen echter op termijn geen duurzame oplossing. Ze bestrijden enkel de symptomen en niet de oorzaken van de condensatie en het schimmelprobleem. Wij kunnen de muren van de woning permanent vochtvrij maken via injectie of via bekuiping of drainage van de kelder. Een maatwerk ventilatiesysteem zorgt er vervolgens voor dat condensatie uitblijft waardoor de schimmels geen kans krijgen.